Wat is Paracord?

U zult zich wel afvragen wat is paracord? Paracord is en nylon koord met 7 kerndraden, die voor verschillende doeleindes gebruikt wordt.

1 koord paracord kan 250kg trekkracht weerstaan en is daarom uiterst geschikt voor honden & paardenproducten. In combinatie met leer of andere materialen is het niet alleen oersterk maar ook mooi en uniek om te zien. Daarnaast is paracord in 200+ kleuren te verkrijgen. Zo kunt uw product helemaal na wens laten samenstellen.


Wat is PPM?

Ppm of multi-touw genoemd (Polyprobylene) is een ander soort koord dan paracord. Het is zachter en glanzender dan paracord. Ppm komt zowel in gevuld als ongevuld voor en in verschillende diktes. Ppm is zeer geschikt voor speeltjes, lijnen en halsbanden. Het kan op 30 graden gewassen worden en is net zoals paracord oersterk

 


Wat is Biothane?

Biothane is een coated webbing dat meer voordelen heeft dan bijv, leer. Biothane wordt voornamelijk gebruikt in de verstelbare gespen en voor de paarden producten. Biothane komt in verschillende kleuren voor en kan ca. 340kg trekkracht weerstaan. Daarnaast is Biothane makkelijk schoon te houden, duurzaam en kan tegen elk weertype.