EM-X Anti-tekenbandjes

U zult zich wel afvragen? Wat zijn EM-X anti-tekenbandjes.

 

De EM-X anti keramiek-tekenbanden zijn voorzien van keramieken kralen die effectieve micro-organismen(EM) bevatten.

De werkzaamheid van EM-keramiek is gebaseerd op het principe dat energie kan worden behouden en overgedragen door deze eigenschappen te binden in gebakken klei.

Energie overdracht in de natuur gebeurt meestal door fotonen. Dit zijn de deeltjes die licht en warmte bepalen. Als een foton met een bepaalde golflengte in aanraking komt met een stof dan kan die in trilling worden gebracht. De stof bezit dan een heel klein beetje meer energie. Vaak geeft de stof deze energie weer af aan de omgeving door bijvoorbeeld warmte en merken we er verder weinig van.

 

Elk materiaal heeft echter ook een specifieke frequentie om in trilling te komen. Heeft een stof eenmaal deze eigen frequentie bereikt dan zal het als geheel op dezelfde wijze blijven resoneren en deze frequentie ook in haar omgeving uitzenden. De stof wordt dan een zender van die specifieke frequentie. Normaal gaat na verloop van tijd de stof vervallen en stopt het uitzenden. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat het wordt afgebroken of slijt. Een materiaal dat heel goed een ontvangen frequentie kan vasthouden is silicium. Silicium is een belangrijk bestanddeel van klei, door deze klei op hoge temperatuur te bakken ontstaat er keramiek, keramiek is een star product en houdt daarom de frequentie beter vast.

De EM-technologie is gebaseerd op het principe van samenleven met gezamenlijke voorspoed (coexcistence and co-prosperity). Dit is de basis voor de theorieën van Prof. Dr. Teruo Higa. Een belangrijk onderdeel van zijn theorie is het overdragen van informatie en energie door resonantie.

(Bron: Jan Feersma Hoekstra)

 

Het is de resonantie die teken niet prettig vinden en daarom minder snel op uw hond terecht komen. Omdat de resonantie voor uw hond niet of nauwelijks voelbaar is wordt de band goed geaccepteerd. De werking van de keramiek-tekenband is voor elke hond verschillend. De beste resultaten worden gezien als de hond de band constant draagt. Daarnaast kan het 2 tot 3 weken duren voor de werking optimaal is.

 

De keramiek-tekenbandenbieden geen 100% garantie tegen teken, echter kunnen chemische producten deze garantie ook niet bieden. De ervaring leert dat honden die de keramiek-tekenbanden dragen beduidend minder kans op teken hebben dan honden zonder tekenbescherming.


Onderhoud

  • U dient de tekenband elke 2 weken af te spoelen
  • Na het afspoelen legt u ze 24 uur in uv-licht (daglicht is daarom voldoende) voor te drogen. Zo worden ook weer de micro-organismen geactiveerd.
  • De hond dient de tekenband zo veel mogelijk te dragen voor een optimale werking (liefs dag en nacht).

De band kan levenslang mee. Dit betekend dat u hem ’s winters in de kast legt en dat u hem in het tekenseizoen omdoet. Doorneem vooraf wel de stappen van het spoelen en drogen in daglicht.


Aandachtspunten

  • De kralen zijn van keramiek en kunnen breken door er onzorgvuldig mee om te gaan. Doe de band daarom af wanneer er wild word gespeeld met soortgenoten.
  • Net zoals de chemische producten kan ik u géén 100% garantie bieden dat de anti-teken band werkt.
  • De keramiek kralen zijn 100% natuurlijk, dus er is geen gevaar bij kinderen, zwangerschap, allergieën ect
  • De tekenbandjes zijn zowel geschikt voor honden als voor katten en mensen.

Bestellen

Wilt u graag een tekenbandje bestellen dan moeten wij het volgende weten van uw viervoeter.

  • Nekomvang
  • Kleuren (wij kunnen max. 2 kleuren in de tekenbanden verwerken.)

De kleurengidsen vind u hier.

 

Bestellen doet u via het contact-formulier of via FB.